harp
about kvarnofoni attimi video news contact partners historyMikael Ericsson

‘Soundtrack Nissan’
Tullkammarkajen, Dragvägen, Söder, Centrala Halmstad, Slottsmöllan

‘Soundtrack Nissan’ är en fyra kilometer lång ljudinstallation som består av fältinspelningar gjorda av deltagarna i de ljudpromenader som Harp Art Lab, under Mikael Ericssons ledning, har arrangerat under året. Ljudet från Nissan flyttas runt i staden och flätas samman med nya samplingar och platser.

Stationära ljudkällor har placerats ut på Tullkammarkajen, i centrala Halmstad och vid Slottsmöllan. Konstnären kommer även att använda mobila enheter som opererar över hela det fyra kilometer långa stråket längs Nissan.


‘Ljudinformation’
Fredag 9 sept 2016
11.00 - 12.00
Biblioteket, Elsasalen

‘Soundtrack Nissan‘
Fredag 9 sept 2016
12.00 - 17.00
Kran 2, Tullkammarkajen

‘Ljudinformation’
Lördag 10 sept 2016
11.00 - 12.00
Biblioteket, Elsasalen

‘Soundtrack Nissan‘
Lördag 10 sept 2016
15.00 - 18.00
Tullkammarkajen, Dragvägen, Norre Katts Park

‘Soundtrack Nissan‘
Söndag 11 sept 2016
14.00 - 16.00
Slottsmöllan, Norre Katts Park, Tullkammarkajen

Intervju med Mikael Ericsson om ljud och ljudpromenaderna som genomförs längs NIssan.

Soundtrack Nissan ingår i den kartläggning av Nissanstråket som Mikael Ericsson kommer att publicera i oktober i samarbete med Harp Art Lab och forskaren Conor McCafferty.

Mikael Eriksson

Biografi

Mikael Ericsson (f 1959)
Konstnär, regissör och konstnärlig ledare för Harp Art Lab.
Studier: Konstakademin i Köpenhamn 1983-88.

Mikael Ericsson arbetar med en mängd konstnärliga uttryck, såsom teckning, animation, skulptur, ljud, film och television och har ställt ut på Malmö Konstmuseum, Vestfossen Konstmuseum, Moderna Museet, Dunkers Kulturhus, Avesta Art mm.
På senare år har Ericsson skapat en serie storskaliga ljud- och videoinstallationer där han använder fluorocerande ljus och handtecknade animationer för att iscensätta sina filmiska verk.

Ericssons arbete skriver in sig i en tradition av konstnärlig filosofi som engagerar sig i människans öde och som ser upptakten till världens undergång som ett tillfälle till utforskande och reflektion.

2010 startade han Harp Art Lab i Harplinge väderkvarn tillsammans med Julie Ericsson. Visionen var att bygga ett laboratorium för ljudkonst och det första större projektet blev Harp Art Labs permanenta ljudkonstverk, Kvarnofonen, som stod klart 2012. Därefter har en rad samarbeten genomförts med ljudkonstnärer från hela världen.

Besök konstnärens hemsida: www.trumtrum.se

E-mail: ericsson@trumtrum.se
Telefon: 070 730 4631

LJUD VID NISSAN
Nissan, Halmstad, Sweden
9-11 sept, 2016