harp
start kvarnofoni attimi video news contact partners historyHARP ART LAB

Harp Art Lab är ett laboratorium för ljudkonst som har sin verksamhet i Harplinge väderkvarn strax norr om Halmstad. Konstlaboratoriet är en unik plattform för innovativa och tvärvetenskapliga idéer och en mötesplats för lokala och internationella samarbeten mellan konstnärer och publik.

Arbetsmetoden baserar sig på en socialt engagerad och diskursiv ljudkonst praktik som kan ta sig olika uttryck: workshops, performance, konserter, installationer och plats-specifika verk. Konstlaboratoriet grundades 2010 av konstnärerna Mikael Ericsson och Julie Ericsson.

Läs mer om Harplinge väderkvarn

KVARNOFONEN

Konstnären Mikael Ericsson påbörjade arbetet 2010 med målet att förändra väderkvarnens identitet och funktion genom att använda byggnadens vingar och maskineri till att mala ljud istället för säd. Tanken var att kombinera väderkvarnen, kyrkorgeln och det självspelande pianot till ett ljudkonstverk som tog hela den sju våningar höga byggnaden i anspråk.

Kvarnofonen hade premiär sommaren 2012 och är sedan dess ett permanent ljudkonstverk i Harp Art Lab med en stor attraktionskraft, både för nya och återkommande besökare. Projektet har utvecklats på ett sätt som gör att besökarna involveras i processen genom demonstrationer, workshops och konserter.

Läs mer om Kvarnofonen

BZZZ INTERNATIONELLA LJUDKONST FESTIVAL 2024
I år sker BZZZ festivalen lördag 13 juli.

Mer info

Harp Art Lab, Harplinge väderkvarn, Kvarnliden 8, Harplinge
Contact: ericsson@harpartlab.se / 070 7304631

Festivaler från förr:

BZZZ 2023
BZZZ 2022
BZZZ 2021
BZZZ 2020
BZZZ 2019
BZZZ 2018

BZZZ 2017

BZZZ 2016
BZZZ 2015
BZZZ 2014
LJUD VID NISSAN


Projektet Ljud vid Nissan genomfördes 2016 tillsammans med konstnärer och allmänhet genom en serie ljudpromenader, workshops och installationer utmed Nissan i Halmstad.

Läs mer om projektet Ljud vid Nissan


HARP INNOVATION MODEL

Sedan starten 2010 har Harp Art Lab genomfört över 60 konstprojekt och erfarenheterna från denna verksamhet har utvecklats till en innovationsmodell: Harp Innovation Model. Modellen syftar till att bevara och förädla projektets resultat genom en rad olika insatser i form av föreläsningar, kompetensutveckling, temporära platsspecifika insatser för utveckling inom konst och kultur samt grundliga teoretiska undersökningar av konst, kreativitet och kultur även på andra platser.

Läs mer om Harp Innovation Model

KONTAKT
ericsson (at) harpartlab.se
070 730 4631

Harp Art Lab, Kvarnliden 8, 305 60 Harplinge
Besök vår hemsida: www.harpartlab.se
Facebook: www.facebook.com/harpartlab