harp
about kvarnofoni attimi video news contact partners historyBZZZ! Internationell Ljudkonst Festival 3-5 juli 2015
Fre-lör 17:00-22:00, Sön 14:00-16:00

För andra året i rad genomförs INTERNATIONELL LJUDKONST FESTIVAL i Harp Art Lab, Harplinge väderkvarn. Ett tiotal internationella ljudkonstnärer kommer under helgen den 3-5 juli att genomföra installationer, workshops och konserter på temat REUSE, REMIX, RECLAIM.

ALESSANDRO PERINI
MAX WAINWRIGHT

MICHELE COLLINS
LEIF HOLMSTRAND
LUCIE VÍTKOVÁ
NEIL LUCK
JULIE ERICSSON
MARTA FORSBERG
DAMIAN LINTEL-SMITH
MIKAEL ERICSSON

curator
KAJSA MAGNARSSON

Ljudkonstnärerna tolkar årets tema på en rad olika sätt där mångfalden i sig blir till en REMIX av konstnärliga strategier, återvunna ljud och ombyggda instrument som kombineras genom installationer och workshops där också publiken bjuds in att delta. Konstnärerna arbetar på plats i Harp Art Lab och skapar spelplatser för nya möten genom taktila ljudinstallationer, performance, konserter och improvisationer.

Program som PDF: Klicka här!

DELTAGARE I BZZZ 2015NEIL LUCK - "My Dull Mouth"

"My Dull Mouth" är en föreställning konstruerad av vrakdelar från Neil Lucks senaste kompositioner. Misslyckade försök och framföranden, utdrag, felsägningar och halvartade kompositioner räddas, dekonstrueras och hasplas fram som funktionsdugligt material i en performance som framförs sittande vid ett bord.

Läs mer
ALESSANDRO PERINI - “Wooden Waves”

"Wooden waves", är en taktil ljudinstallation som reflekterar över förhållandet mellan arkitektur och havets natur. Ljudinstallation använder trägolvet i Harplinge väderkvarn som en vibrerande yta där besökaren får uppleva rörelser av ljudvibrationer genom kroppen.

Läs merMARTA FORSBERG - “Weave and Dream”

"Weave and Dream" är ett utforskande av mörker, ljus och färg där jag använder LED-ljus, tylltyg, paljettband och minimalistisk drone-baserad elektronisk musik. Under BZZZ 2015 vill jag utforska den politiska aspekten av mitt skapande utifrån behovet av att skapa egna rum och konst som tar mycket plats ljudligt, visuellt och tidsmässigt.

Läs merMAX WAINWRIGHT - “Sound-Object Factory-Installation”

Under BZZZ! festivalen öppnar jag en ljud-objekts-fabrik i Harp Art Lab. Jag kommer bygga kortlivade installationer och instrument av saker som jag finner på plats. Vem som helst är välkommen att delta i dessa aktiviteter.

Läs merDAMIAN LINTEL-SMITH - “Psychiceyeclix”

I perform with circuit bent/rewired games consoles/drum machines/synths, camcorders pointed at the audience glitched up. All my equipment is recycled, with rewiring old redundant equipment can be circuit bent into a usable state of now.

Read more

  

LUCIE VÍTKOVÁ - “Imprints of the Landscape”

Jag kommer att skapa ett nytt verk för BZZZ 2015 som utgår från miljön vid Harplinge väderkvarn. Jag kommer att spela in ljudmiljöer i Harplinge och utifrån detta material skriva ett nytt verk i fyra delar som kombinerar klassisk och grafisk notation.

Läs merMICHELE COLLINS - “Wisdoms Corner”

För BZZZ festivalen kommer Michele Collins skapa ett "Wisdom's Corner" där publiken uppmuntras att delta. i att Återanvända sina ord, Remixa deras betydelser och Återta makten över yttrandefriheten.

Läs merJULIE ERICSSON - “Heaven”

"Heaven" är ett nytt plats-specifikt ljudkonstverk av Julie Ericsson. I en plexiglaskub har skulpturala mobiler installerats som är uppbyggda av återvunna kristallprismor och annat funnet material. Tillsammans skapar dessa objekt ett eget universum av ljus och ljud.

Läs merLEIF HOLMSTRAND - "Four Site-Specific Works"

Leif Holmstrand visar fyra plats-specifika verk: "Veins Of The Giant Thingy" (2013), "High Restrainment", "Babies In A Net" (2013) och "Hymenopteran Bosatsu" (2014).

Läs mer
MIKAEL ERICSSON - "Kvarnofon"

Mikael Ericsson deltar i BZZZ 2015 med "Kvarnofonen" - ett permanent ljudkonstverk som installerades i Harp Art Lab 2012. Väderkvarnen vingar driver två enorma bälgar som som har kopplats till en ombyggd kyrkorgel som styrs av förprogrammerade pianorullar.

Läs merKAJSA MAGNARSSON - Curator

Kajsa Magnarsson är svensk ljudkonstnär och curator för BZZZ sedan 2014. I hennes arbete utforskas politiska och sociologiska ämnen, objekt och fenomen med ett nyfiket och reflekterande öga som aldrig ryggar tillbaka för provokativa ämnen.

Läs mer


BZZZ 2015 LIVE SHOW!
BZZZ 2015 CLOSING CONCERT

Sound Art Curator: Kajsa Magnarsson
CEO, Art Laboratory Director & Founder: Julie Ericsson
Chief of Artistic Operations & Founder: Mikael Ericsson
HARP ART LAB, Harplinge Väderkvarn, Kvarnliden 8, Harplinge, Sweden
070 7304631
ericsson (at) harpartlab.se
www.harpartlab.seProgram som PDF: Klicka här!

CHECK OUT: BZZZ 2014