harp
start kvarnofoni attimi video news contact partners historyBZZZ INTERNATIONELLA LJUDKONST FESTIVAL 2023

OBS! I år sker BZZZ festivalen två lördagar: 1 & 15 juli

LÖR 1 JULI 19:00

PASSEPARTOUT DUO
NICOLETTA FAVARI (IT) & CHRISTOPHER SALVATO (US/IT)
MATS GUSTAFSSON (AT/SE)
FÅGELLE (DE/SE)

LÖR 15 JULI 19:00
MATEO MENA (PT) & (ANNA MATVEINEN (FI)
NICKLAS LUNDBERG (SE)
MARCELA LUCATELLI (BR/DK)

BZZZ Festivalen fyller tio år och det firar vi med en spännande samling ljudkonstnärer från Danmark, Finland, Österrike, Brasilien, USA, Italien och Sverige som kommer att framföra helt nya verk i Harplinge väderkvarns unika miljö.

Först ut är Passepartout Duo, Nicoletta Favari (IT) och Christopher Salvato (US/IT), som har samarbetat och turnerat över hela världen sedan 2015. De bygger sina egna instrument av elektronik, slagverk, textilier och skulpturala objekt. De framför verket ”Circo Pobre” från 2022.


Saxofonist, improvisatör och kompositör, Mats Gustafsson (AT/SE) behöver ingen närmare presentation då han har samarbetat med Sonic Youth, Merzbow, Jim O´Rourke, Peter Brötzmann, Neneh Cherry och många fler. Han gör ett improviserat soloframträdande för saxofon, flöjt och elektronik.Klara Andersson (DE/SE) skapar spännande ljudvärldar under namnet Fågelle som rör sig mellan performativ ljudkonst, noise och pop. Hon har uppträtt på Harp Art Lab tidigare och är nu tillbaka med sin nya skiva, "Den Svenska Vreden", som hyllats internationellt.Marcella Lucatelli (BR/DK) är en av de mest innovativa vokalisterna och kompositörerna i sin generation och har fått internationellt erkännande för sina originella, sensuella och politiskt laddade performance verk. Hon kommer att leverera helt ny utomjordisk ljudkonst för BZZZ 2023.


Mydriasis är en multisensoriskt performative duo som bildades 2022 av bildkonstnären Anna Matveinen
(FI) och instrumentdesignern Mateo Mena (PT). Deras senaste verk, Latent Remembrance, fördjupar sig i minnets emotionella roll när det utsätts för ljud, doft eller tal mönster.
Nicklas Lundberg (SE) arbetar med skulpturala ljudverk och hans tillvägagångssätt är ett fritt utforskande med hjälp av visuella ljudobjekt. Hans elektroakustiska flödande improvisation av skräpkonst utan början eller slut kommer att fascinera och överraska publiken.


Under pauserna kommer konstnären Mikael Ericsson (SE) att försöka styra Kvarnofonen som finns installerad på väderkvarnens tredje våning sedan 2012. Denna spektakulära ljudmaskin är en självspelande kyrkorgel som drivs av pianorullar.

Välkomna!

HARP ART LAB
Harp Art Lab är ett laboratorium för ljudkonst som har sin verksamhet i Harplinge väderkvarn strax norr om Halmstad. Konstlaboratoriet grundades 2010 av konstnärerna Mikael Ericsson och Julie Ericsson med visionen att utveckla en plattform för innovativa och tvärvetenskapliga idéer och projekt. Harp Art Lab har under sju år utvecklats till en mötesplats för regionala och internationella samarbeten mellan konstnärer och publik. Arbetsmetoden baserar sig på en socialt engagerad och diskursiv ljudkonst praktik som kan ta sig olika uttryck: workshops, performance, konserter, installationer och plats-specifika verk.

Kontakt:

info@harpartlab.se

Harp Art Lab, Harplinge Väderkvarn
Kvarnliden 8, 305 60 Harplinge


Festivaler från förr:

BZZZ 2022
BZZZ 2021
BZZZ 2020
BZZZ 2019
BZZZ 2018

BZZZ 2017

BZZZ 2016
BZZZ 2015
BZZZ 2014


HARP ART LAB
Harp Art Lab är ett laboratorium för ljud- och klimatkonst som har sin verksamhet i Harplinge väderkvarn strax norr om Halmstad. Konstlaboratoriet grundades 2010 av konstnärerna Mikael Ericsson och Julie Ericsson med visionen att utveckla en plattform för innovativa och tvärvetenskapliga idéer och projekt. Harp Art Lab har under sju år utvecklats till en mötesplats för regionala och internationella samarbeten mellan konstnärer och publik. Arbetsmetoden baserar sig på en socialt engagerad och diskursiv ljudkonst praktik som kan ta sig olika uttryck: workshops, performance, konserter, installationer och plats-specifika verk.